Alternativ behandling, hvad er det?

Alternativ behandling har i de seneste årtier vundet stigende opmærksomhed i Danmark, fordi det tilbyder en ny tilgang til sundhedspleje. Alternativ behandling består af en bred vifte af sundheds- og helbredsmetoder, der ligger uden for rammerne af konventionel medicin. Disse metoder betegnes ofte som “alternative” på grund af deres adskillelse fra mainstream medicinske tilgange. Men de kan også benævnes “komplementære”, når de bruges sammen med konventionel medicin. Alternativ behandling søger at forbedre sundhed og velvære ved at anvende forskellige metoder, ofte baseret på traditionelle eller kulturelle teknikker. Disse behandler kan udføres af personer med og uden sundhedsfaglig autorisation. Så vær derfor opmærksom på at opsøge alternative behandler der er RAB-godkendte.

sygeforsikring danmark zoneterapi kiropraktor alternativer, alternativ behandling

Vigtigheden af ​​at udforske alternative behandlingsmetoder

I en tid, hvor det konventionelle sundhedssystem kan have ressourcesmæssige udfordringer, er det afgørende at undersøge alternative behandlingsmetoder. Gennem en bred vifte af behandlingsmetoder kan enkeltpersoner muligvis finde løsninger, der passer bedre til deres individuelle behov og præferencer. Udforskningen af alternative behandlingsmetoder åbner døren for en mere omfattende og personligt tilpasset tilgang til sundhedsplejen.

Fordelene ved alternativ behandling

  1. Holistisk tilgang. Alternativ behandling sigter mod at behandle hele personen, ikke kun symptomerne, hvilket kan føre til en mere omfattende sundhedsforbedring.
  2. Færre bivirkninger. Alternative metoder involverer naturlige tilgange, hvilket kan reducere risikoen for bivirkninger i forhold til visse konventionelle medicinske interventioner.
  3. Individuel tilpasning. Alternativ behandling tilpasses individuelle behov og præferencer, hvilket gør at patienter spiller en aktiv rolle i deres egen sundhedspleje.

Populære former for alternativ behandling

Alternativ behandling omfatter en række forskellige metoder, og blandt de mest udbredte er massage, akupunktur og zoneterapi. Disse metoder har rødder i traditionel medicin og kendt for deres deres naturlige tilgange til at fremme sundhed og velvære. I klinikhappybody tilbyder vi zoneterapi, øreakupunktur og fodmassage, derudover tilbyder vi også Japansk lifting, Nada og hjælp til både kost og træning.

alternativ behandling

Hvor mange danskere har prøvet alternativ behandling?

Alternativ behandling er blevet mere og mere populært igennem årene, i året 2017, var der godt 1,3 mio danskere der prøvede en form for alternativ behandling. Derudover har 50 % af den danske befolkning på et eller andet tidspunkt modtaget en form for alternativ behandling i deres liv.

Vidste du fx at zoneterapi er den form for behandling jordemødre, sundhedsplejerske og sygeplejerske oftest bruger på de danske sygehuse. Derudover opfordrer danskerne til at alternativ behandling bør tilbødes på ligefod med operationer og andet hjælp.

Der er mange forskellige grunde til hvorfor folk går den alternative vej. 

Hvad betyder det at være RAB-godkendt behandler?

RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Hos Klinikhappybody er vi RAB-godkendte, hvilket betyder, at vi er autoriseret til at praktisere zoneterapi og har opfyldt de nødvendige uddannelseskrav.

At blive RAB godkendt behandler, er din garanti for at du vil modtage kompetent behandling. Derudover sikre det også at behandleren lever op til branchens gældende regler og krav om videreuddannelse, samt god klinisk praksis. RAB-ordningen bygger på baggrund af et samarbejde mellem sundhedsministeriet og sundhedsstyrrelsen, med det formål at styrke din sundhed og sikkerhed.

Det betyder også, at du kan føle dig tryg ved at vide, at vi har dokumenteret vores faglige kompetencer gennem et praksis- og uddannelsesforløb. RAB-godkendelse er en ordning, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen og har til formål at sikre en høj kvalitet af alternativ behandling.

Kan man få tilskud til zoneterapi?

Ja, de fleste sundhedsforsikringer, såsom fx Sygeforsikringen “danmark”, tilbydes der tilskud til zoneterapi, hvis zoneterapeuten er RAB-godkendt. Men faktisk er det blevet mere og mere normalt at du også kan få dækket hele dit zoneterapi forløb (et sted mellem 10-12 behandlinger), igennem dit arbejdes sundhedsforsikring. Tag fat i din sundhedsforsikring, måske kan du få den hjælp du går og mangler.

Læs eventuel her hvordan du får tilskud fra Sygeforsikringen “danmark”

Behøver jeg en henvising fra lægen?

Du behøver ikke nogen henvisningen for at booke tid hos Klinikhappybody. Du undgår derfor den ellers normale lange ventetid, som du måske kender til fra andre steder i livet. Vi ønsker at gøre processen så enkel og bekvem for dig som overhovedet muligt, så kontakt os i dag og få tid med det samme.

Har du nogle tvivl, book en gratis uforpligtende forsamtale

Før du træffer beslutningen om din behandling, tilbyder vi hos Klinikhappybody en gratis forsamtale, hvor vi kan diskutere dine bekymringer, behov og mål. Dette giver dig mulighed for at forstå, hvordan vores tilgange adskiller sig og hvordan de kan imødekomme dine behov. Det er helt uforpligtende og du har muligheden til at vende lige præcis det du har på hjertet.

Gratis uforpligtende forsamtale

Anne Thylkjær, RAB-godkendt zoneterapeut, uddannet kostvejleder og idrætscoach.